rss search

Worteltjestaart

line
Worteltjestaart

Ingrediënten:

– 2 sinaasappels
– 1 bakje hazelnoten
– 1 tl gemalen kaneel
– 140 ml zonnebloemolie
– 200 g lichtbruine basterdsuiker
– 2 eieren
– 200 g tarwebloem
– 1 tl bakpoeder
– 150 g winterpeen
– 1 bakje roomkaas naturel
– 50 g poedersuiker

Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 150 ºC
  • Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit
  • Maal de hazelnoten fijn met een vijzel of in de keukenmachine. Doe samen met de rasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer tot een luchtig beslag. Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe
  • Schep het beslag in een brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven
  • Controleer na 50 min. op gaarheid: prik met een satéprikker in het midden van de taart, als die er schoon uitkomt is de taart gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur
  • Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee
FacebookTwitterPinterest