rss search

Stoofpeertjes met kaneelijs en vanillesaus

line

Ingrediënten voor 4 personen:

– bak kaneelijs
– vanillestokje
– liter volle melk
– suiker
– Handje amandelschaafsel

En uiteraard de benodigdheden uit het recept voor 4

Aan de slag:

 

Bereid de stoofpeertjes:

  • Doe de peertjes in een grote pan en giet de wijn erbij. Vul aan met water tot ze net onderstaan
  • Snijd met een scherp mesje reepjes gele schil van de citroen. Voeg toe aan de peertjes, samen met alle andere ingrediënten
  • Breng aan de kook en stoof dan 1,5 uur op een laag vuurtje
  • Maak ondertussen de vanillesaus volgens <dit recept>

 

Serveer de stoofpeer in een mooi schaaltje met een bol kaneelijs, een schep vanillesaus en bestrooi met de amandeltjes.

 

Succes gegarandeerd!

FacebookTwitterPinterest