rss search

Red Velvet

line
Red Velvet

Ingrediënten voor de taart:
– 2 grote, rijpe bananen
– 150 gr amandelmeel
– 50 gr havermout
– 150 gram rauwe biet (dit is ongeveer één biet)
– 2 el cacaopoeder
– 3 dadels
– 2 el honing
– 2 tl bakpoeder
– 3 eieren
– 1 shotje espresso (optioneel)

Voor de roomkaasfrosting:
– 200 gr monchou, op kamertemperatuur
– 75 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
– 125 gr poedersuiker
– 1 tl vanille extract

-) Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm in

-) Doe de banaan, de eieren en de biet in de keukenmachine en mix dit tot een gladde puree. Voeg dan de rest van de ingrediënten erbij en mix alles goed door tot een glad beslag

-) Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Prik er voor de zekerheid een satéprikker in tegen het einde aan. Als de prikker er zo goed als schoon uitkomt, is de cake gaar!

Laat de cake nu goed afkoelen voor je verder gaat.

Neem een kom en mix de roomkaas, boter en vanille extract goed door elkaar. Voeg er steeds een beetje poedersuiker bij en mix het geheel tot je geen klontjes meer hebt. Laat de frosting nu 2 uur opstijven in de koelkast.

Als de cake is afgekoeld snijd je hem vanaf de zijkant in en helemaal door, zodat je twee ongeveer even dikke lagen cake hebt. Haal de bovenste laag er voorzichtig af en besmeer op de onderste laag ongeveer 1/4 deel van de roomkaasfrosting. Leg nu de bovenste laag van de cake er  weer op en besmeer de cake nu helemaal rondom met de rest van de frosting. Hij hoeft niet glad te zijn, maar zorg wel dat er overal evenveel op zit.

 

Garneer de taart eventueel met wat kokoschips!

FacebookTwitterPinterest