rss search

Oosterse gierstschotel

line

Ingrediënten:

– 150 gram gierst
– 375 ml water
– 1 ui
– 4 wortels
– 1 prei, in ringen
– 100 gram doperwten
– 2 handjes rozijnen
– 1 handje pijnboompitten
– teentje knoflook
– flinke hand verse munt, gesneden
– flinke hand verse koriander, gesneden
– olijfolie
– 1/2 el ras-el-hanout

Aan de slag:

 

-) Rooster de gierst 1 of 2 minuten op middelhoog vuur onder voortdurend roeren, totdat er een nootachtige geur vrijkomt en de zaadjes beginnen te verkleuren. Vul de pan met water uit de kraan en leeg hem in een zeef. Doe de gierst terug in de pan en zet deze op met het water en wat zout. Breng het aan de kook en laat dan op een laag vuurtje verplaats op het kleinste pitje sudderen. Laat het 20 minuten sudderen; na deze tijd moet al het water door de gierst opgenomen zijn.  Laat de gierst nog 10 minuten nagaren met het deksel op de pan.

-) Snij de ui en knoflook en fruit in 1 olijfolie in een grote koekenpan of wok. Pers de knoflook uit en fruit deze even mee.

-) Snij de prei en wortel en voeg toe. Voeg na 10 minuten ook de doperwtjes toe.

-) Rooster de pijnboompitjes tot ze een bruin kleurtje beginnen te krijgen. Snij de munt zeer fijn en snij de koriander ook fijn.
-) Meng de ras-el-hanout door de gare gierst en breng verder op smaak met olijfolie, peper en zout. Schep de groenten erdoor, alsook de rozijnen en de pijnboompitten. Breng op smaak met de munt en koriander.

FacebookTwitterPinterest