rss search

Oosterse en gekarameliseerde rijstepap

line

Ingrediënten voor 4 personen:

– 1 limoen
– 1 stengel sereh
– 125 g dessertrijst
– 10 eetlepels rietsuiker
– zout

Verder nodig:

– 4 soufflévormpjes

BEREIDEN

–       Ovengrill voorverwarmen

–       Boen de limoen schoon en rasp de schil fijn. Sereh licht kneuzen en halveren

–       Dan in een pan de melk met limoenrasp, sereh, dessertrijst en mespunt zout aan de kook brengen. Breng de rijst aan de kook en laat vervolgens de rijst onder regelmatig roeren in ca. 12 minuten tot pap koken.

–       Sereh uit rijstepap verwijderen. Roer de helft van de rietsuiker erdoor. Warme rijstepap over vier ovenschaaltjes verdelen. Rest van rietsuiker erover strooien. Schaaltjes onder grill zetten tot suiker is gekarameliseerd

 

 

FacebookTwitterPinterest