rss search

Lopend chocoladetaartje

line
Lopend chocoladetaartje

Ingrediënten voor 4 personen
(maar van die kleine vormpjes voor wel 6 personen)

– 120 gr pure chocola 72%
– 100 gram roomboter
– 2 eidooiers
– 2 eieren
– 50 gr suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 50 gr bloem, gezeefd
– poedersuiker

Aan de slag:
  • Smelt de chocola au bain marie samen met de roomboter (niet laten koken, alleen smelten!)
  • Klop de eieren, eidooiers, suiker en vanillesuiker Au Bain Marie dik en schuimig (niet laten koken, max ongeveer 60 gr C)
  • Koel (koud Au Bain Marie badje) in koud water terug en meng de chocolade erdoor
  • Spatel de gezeefde bloem erdoor en vul de 4 (of meer als je genoeg hebt, het rijst niet!) ingevette en bebloemde ovenschaaltjes en zet een klein uurtje in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de taartjes 8 tot 9 minuten. Haal ze uit de oven en bestuif ze flink met poedersuiker
  • Lekker met roomijs en verse frambozen!
FacebookTwitterPinterest