rss search

Hollandse rijstepap

line

Ingrediënten voor de basis

1 vanillestokje
1 liter volle melk
200 g dessertrijst (pak a 400 g)

Ingrediënten voor 4 personen

1 vanillestokje

1 liter volle melk

200 g dessertrijst (pak a 400 g)

Aan de slag

–       Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. Breng in een pan de melk met vanillemerg en -stokje aan de kook. Rijst en mespunt zout toevoegen en al roerend opnieuw aan de kook brengen. Z

–       Zet het vuur zeer lag en kook onder voortdurend roeren in ca. 12 min. gaarn.

–       Haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje

–       Breng op smaak naar hartelust!

Zoals:

–       kaneel

–       honing

–       dadels

–       basterdsuiker

–       geschaafde amandeltjes

–       verse aardbeien

–       kersenjam

–       rode bessensap

–       flinke klodder vers geklopte slagroom

–       eetlepel ongezouten roomboter

 

Tip!

Je kunt de pap lauwwarm eten, dan is het rijstebrij, of verder laten afkoelen en dan is het rijstepudding. Ook lekker!

 

 

 

FacebookTwitterPinterest