rss search

De allerlekkerste pizza!

line

Ingrediƫnten:

Voor de bodem:
– 225 gram speltmeel
– 150 ml lauw water
– 1,5 tl gedroogde gist
– snufje zeezout

Voor de topping:
– biologische tomatensaus
– verse basilicum
– geraspte kaas
– courgette
– champignons

Maak eerst de bodem:

– meng het water met gist en zout en vervolgens het meel. Kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg in een afgedekte kom een uurtje rijzen.

– verdeel het deeg na dit uurtje in tweeen en rol er twee pizzabodems van. Bak ze knapperig in de koekenpan

 

Dan de topping:

– vervarm de oven voor op 180 graden

– snijd de champignons en de courgette in plakjes. Grill de courgette even in de pan

– meng de tomatensaus met fijngehakte basilicum en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de pizzabodems met de saus en bestrooi met geraspte kaas

– kleed de pizza verder aan met de gegrilde courgette en de champignons. Maak het af met een scheutje olijfolie erover heen

– bak in tien minuten in de oven

 

FacebookTwitterPinterest