rss search

About me

line

10647137_10152215934861370_1764828991655496733_n

Hey! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen. Ik ben Marije en van beroep GZ-psycholoog, orthopedagoog en mindfulnesstrainer. Van Praktijk MINT ben ik de eigenaar, hier bied ik diagnostiek, therapie en mindfulnesstraining voor kind, jeugd en ouders. Cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, EMDR, mindfulness en een training mindfulness voor zwangeren in Alkmaar behoren tot het aanbod.

Ik werkte op een polikliniek voor diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met een cognitieve beperking en psychiatrie. Uit toenemende complexiteit en toenemende onvrede over dat lastig gedrag makkelijk in een diagnose wordt samengevat, heb ik mijn baan opgezegd. Na mooie en leerzame jaren heb ik gekozen voor een nieuwe koers: veel tijd doorbrengen met mijn babydochtertje. Ookal leef ik middenin de Westerse cultuur, dit is mijn manier om me een beetje los te maken van materiele doelstellingen nastreven. Geen spaarrekening opbouwen dus, maar dicht tegen haar aan liggen, aaien, knuffelen, wiegen, haar ronddragen, samen fietsen, borstvoeden, spelen, muziek maken, troosten en ontdekken. Kortom, met aandacht aanwezig en beschikbaar zijn. Zo leer ik haar een prettige, veilige thuisbasis te hebben. En geef ik haar een andere boodschap mee: dat samenzijn, liefde en vertrouwen belangrijker zijn dan carriere maken en veel geld verdienen. Want tijd is geld en vrije tijd is goud.

Naast het thema emotionele hechting houd ik me bezig met het thema “duurzaamheid“. In de zin van een breder perspectief nemen, bewust keuzes maken over je dagelijkse gebruik, een klein steentje bijdragen aan de wegwerpmaatschappij en meer DIY-en. Aansluiten op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.

Photography“, ook een leuke hobby. Er op uit gaan met een fotoprojectje in het achterhoofd is wat ik fotografeer. Hierbij gebruik ik een Canon, met verschillende objectieven. Wat kom je hier zoal tegen?Urbex: Urban exploring is het bezoeken en fotograferen van verlaten gebouwen. Spanning verzekerd! Het is niet altijd even eenvoudig om een verlaten plaats te betreden, vaak staan de gebouwen op instorten of is het terrein voor publiek afgesloten. Landscapes: mooie beelden van gewone dingen. Cities: stadsfotografie met wereldsteden als decor.

Bij “travels” kun je meekijken en lezen over hele mooie plekjes op de wereld. Van Nederland tot Laos tot Chili. Soms was ik een weekendje weg, soms een weekje op vakantie en soms maakte ik een reis van enkele maanden. Met enige onregelmaat schreef ik een uiteenzetting over mijn belevenissen. Deze zijn terug te lezen in de geposte “Reisverslagen” bij het land. Wie weet werkt een en ander ook op jouw reiskriebels..

Grappige teksten onderweg, scherpe opmerkingen van mijn patiënten, maar ook stukjes inzicht vanuit literatuur heb ik van jongs af aan verzameld. Bij “notes” kun je lezen wat ik bedoel.

Geen idee wat je vanavond zal eten? Met mijn recepten bij “food” wil ik proberen over te brengen hoe leuk en makkelijk koken is. Op deze website vind je lekkere recepten die niet kunnen mislukken. Hopelijk! En waar je je gasten (of jezelf!) gegarandeerd mee verrast.

Kijk lekker rond en als je vragen hebt, leuke ideeën hebt of als je gewoon wat wilt zeggen, stuur me dan een e-mail via “contact“.

FacebookTwitterPinterest